Blog

HomeBlogRaakvlakken marketing strategie en course management

Raakvlakken marketing strategie en course management

Blog Ché de Bake (student marketingcommunicatie – Young Talent Academy/ROC Nijmegen – topsporter golf)

Het voorbereiden op een toernooi is voor mij van belang, je kan er een slag mee winnen. In mijn ogen is een goede strategie voor bedrijven net zo belangrijk. Ik vertel jullie daarom graag hoe dit in mijn ogen precies hetzelfde is.

Normaal gesproken zijn er bij een toernooi zogenaamde ‘voorspeeldagen’. Hierbij speel ik de baan al een aantal keer zodat ik zie hoe de baan in praktijk speelt, welke condities de baan heeft en zo verder. Ik maak in mijn voorbereiding zelfs gebruik van Google Earth; door lijnen te trekken over de baan maak ik de slagen voor mijzelf visueel. Zo weet ik precies wat ik moet afslaan en waar ik de bal kan missen, al ga ik van dat laatste natuurlijk niet direct uit 🙂 .

Vanuit mijzelf is de voorbereiding de kans om spanning weg te halen. Binnen bedrijven denk ik dat die kans van slagen nog groter wordt, als de voorbereiding écht goed wordt uitgevoerd. Ben je als bedrijf bezig met de juiste dingen? Of ben je vooral druk bezig?

In mijn stageperiode bij MAGIS merk ik dat echt wordt gekeken naar de resultaten uit het onderzoek; wat komt eruit en wat zegt dit nu werkelijk over bijvoorbeeld je dienstverlening als bedrijf. En daar waar het pijn doet qua feedback; is dit dan een incident of is er een trend te zien? We weten allemaal dat je in je comfortzone nooit beter zal worden. Datzelfde geldt voor bedrijven. Ken je jouw klanten echt? Of vaar je op aannames? Weet je echt wat je klanten willen of ‘verkoop’ je gewoon een product/dienstverlening. Door je voor te bereiden, bijvoorbeeld door onderzoek naar je afnemers, kan je inspelen op behoeften. En inmiddels weet ik natuurlijk dat MAGIS daarin een mooie rol kan spelen!

Neem anders ook even een kijkje bij https://magis.nl/marketingstrategie/strategisch-marketingplan/

Ik hoop jullie graag weer aan te kunnen spreken bij de volgende blog!